20 dagar kvar till huslevernas och montering!!

I förrgår damp ett brev från Smålandsvillan ner i brevlådan. Vi fick veta att monteringen av huset kommer att påbörjas 20 april! Gissa vilka som kommer stå där, med fika som ska räcka hela dagen?! :) Givetvis så jobbar jag den dagen, men det ska nog gå att ordna. Kan ju inte missa leveransen av huset, som vi nu väntat så på!!

I lägenheten råder nu ett smärre kaos. Flyttlådorna förökar sig. Det är trots allt lite drygt 1 månad kvar tills vi får flytta in i huset om allt flyter på, men samtidigt är det hög tid att packa. Det är mer saker än man tror, det lärde vi oss sist vi flyttade.. Har varit duktiga och sålt lite saker & ska väl försöka bli av med lite mer. För det som inte säljs/slängs nu lär ju för evigt bli stående på vinden/i förrådet.

Ang. fotouppdateringen så ser ni som sagt att fotona lyser med sin frånvaro.. Sladden är fortfarande försvunnen så det blir att köpa en ny helt enkelt. Irriterande, men enklast.

Besökte tomten igår. Husgrunden är helt färdig och idag skulle de gjuta garageplattan! Nu är det verkligen bara väntan kvar när det gäller tomten!

Planlösningen i huset

Då vi får många frågor om planlösningen så kommer den här.


En tripp till Sundsvall..

Igår åkte vi med buss till Sundsvall för att titta på fabriken där de bygger husen. Det var inte vårt hus som byggdes just då, dock ett likadant, men det var ändå kul att se hur allt görs. Måste fundera på om vi ska isolera väggen mellan sovrum/matrum, men nu vet vi iaf hur vi enkel kan ta ner gipsplattorna.. Efteråt var det dags för IKEA. Listan på saker vi behöver är lång, men det är ju inte någon idé att handla innan huset har kommit. Så vi lämnade varuhuset med 1 kasse :)

Bussresan var hur trevlig som helst, spec hemresan som bjöd på många skratt, vin, godis och prisutdelning! Vi satt brevid några riktigt trevliga par. Det ena paret är nästan våra blivande grannar, de har köpt tomten som ligger två tomter ifrån våran! Det andra paret har precis fått sitt hus levererat och jag kan bara ana hur de längtar efter att få flytta in och avnjuta en nygrillad paprika direkt från gasspisen haha!! Riktigt trevliga var de.

Till er som är släkt med Hasse kan jag meddela att det hölls en frågesport på resan som avslutades när det var ca 2 timmar kvar hem! Min puls steg när vi bara kom trea, men han höll sig i skinnet. Inga tv-apparater slängdes ut i skogen utan det goda humöret stannade (släkt till Hasse kan läsa tv-spel/golfklubbor som tydligen kan komma till skada i sånna här sammanhang i släkten Eriksson). Vi var bara EN ynka poäng från första platsen! Hasse mumlar nått i bakgrunden nu om att det var tur att vi inte vann eftersom det ändå inte går några bra filmer på bio just nu.. Vinsten var två biobiljetter.

Vi inser nu att det inte alls är länge kvar tills huset står på plats! Så det är god tid att verkligen ta tag i saker och ting nu. Vi måste verkligen rensa förrådet och sen börja kika på tapeter, kakel och badrumsmöbler!! Det ända rum som vi (jag) har klart för oss (mig) hur det ska se ut är Ellas.

Får väl skämmas lite eftersom det fortfarande inte kommit upp några bilder.. Minneskortet är helt fullt så det är verkligen dags att tömma det!

6 veckor kvar tills huset kommer!!!

Första spadtagen!

Igår var det dags för utstakningen. Med spänning stod vi där till och från hela dagen och kikade, tur att vi har snälla kompisar som bor bara 2 hus därifrån som vi kunde gå in och värma oss hos. När Hasse pratade med kommunen trodde de att det skulle ta drygt 1 timme..

Utstakningsmannen hade fel karta så hade vi inte varit uppmärksamma så hade garaget hamnat fel trots ändringarna!!! Men han räknade om och så var allt i sin ordning igen. Detta gjorde att det hela drog ut på tiden så han stakade ut huset och vart carporten skulle hamna, så skulle ha sätta de sista pinnarna idag. Vi åkte givetvis å kikade idag efter att jag slutat jobba, men det var svårt att få en överblick av tomten eftersom det står massa maskiner där nu. De har redan börjat med grunden :) varför vänta?! Tog bilder när vi var där igår som jag tänkte ladda upp, inte de mest spännande bilderna, men bilder som önskat!

Vi har även insett att tiden verkligen går fort nu och vi har en inköpslista som är lång och inte ens påbörjad. Kanske dags att ta tag i saker på allvar nu. Rätt var det är så är det maj och vi får flytta in, för att inte glömma SISTA APRIL då vi ska vara ute ur lägenheten!! Det finns ju ett helt förråd här som ska rensas, för att mer skräp än nödvändigt inte ska tas med till huset.

RSS 2.0