Tomten

Några bilder på tomten som den ser ut just nu..Vårt hus

Här är en bild på huset vi ska bygga. Det heter Villa Nybro och kommer från Smålandsvillan.
Bilden är tagen från deras norska hemsida.

Välkommen till vår blogg!

Här kommer en sammanfattning på vad som hänt fram till nu.

Vi ställde oss i kommunens tomtkö i slutet av våren i år, eftersom man brukar få stå ett tag om man ska ha en chans att få den tomt man vill ha.. Iaf vad vi hört! Men vi hade turen att få komma på en uppsamlingsfördelning i slutet av sommaren. Snacka om flyt!! Av de fyra tomter som fanns lediga i Täfteå var två redan reserverade när det blev vår tur, men inte den vi ville ha!! Lyckan var total!!!

Vi hade sen tidigare börjat titta på olika hus & beställt hem massa olika kataloger, men de flesta hus har bara 1 sovrum nere, vilket gjorde att rätt många hus inte var ett alternativ. Vi hade hittat två hus vi var väldigt intresserade av, Villa Kalmar från Smålandsvillan & ett hus från SkidstaHus.  Planlösningen på Villa Kalmar var öppen och bra! De hade precis byggt ett sådant visningshus här i Umeå och vi var och kikade på det. Efteråt var vi bägge lite besvikna eftersom det inte alls kändes bra, det kändes för trångt på nått sätt, men när vi talade med säljaren på Smålandsvillan berättade hon om Villa Nybro, med likadan planlösning MEN med ett rum till!! Vi kikade på internet på planlösningen och den såg helt perfekt ut!! Fast vi ville ju gärna se ett sånt hus i verkligheten.. Hon skulle se vad hon kunde ordna. Vi pratade även med en säljare på SkidstaHus, men vi var tvungna att välja bort dem i slutändan då totalsumman blev så mycket högre.

I samma veva blev vi bjudna på middag hos Ida & Stefan i Täfteå. Ida gick i vår klass på sjuksköterskeutbildningen. De har byggt ett SkidstaHus och det är verkligen fint! Hade vi haft en miljon till så.. Det som är så bra med SkidstaHus är att man får rita planlösningen själv, utan extra kostnad! Hur som så berättade hon att deras grannar hade ett Villa Nybro & skulle fråga om vi kunde få komma och titta så man får se huset i verkligheten.

Några dagar senare åkte vi och kikade & planlösningen var verkligen lika bra som vi föreställt oss :D Det var ett sånt hus vi ville ha!

Så nu var det bara att sätta igång! I dagsläget är lånelöftet fixat, vi finns med i rullarna för husleverans & bygglovsansökan ska göras förhoppningsvis i veckan & sen är det bara att vänta på att bygglovet ska bli klart!


RSS 2.0