Slutbeställning & provköra bilar

I går var vi på Smålandsvillans kontor här uppe & gjorde slutbeställningen.. Det var ju inte bara 1 kryss som skulle göras, utan varenda detalj skulle gås igenom. Vi fick lämna en del, eftersom vår säljare inte var säker på hur/vad som skulle fyllas i exakt, utan skulle kolla upp det & så får vi fixa detta så fort som möjligt.. Vissa saker är ju rätt märkliga när det gäller val/tillval. Väljer man ett hus med en övervåning så kan man ju tycka, eller iaf tro, att trapp ska ingå, men det gör det inte.. Det må väl så va, men att man ska behöva välja till TRAPPÖPPNING om man väljer trapp är ju mycket märkligt!!

Nu står vi och velar hur vi ska göra ang. målning. Om vi ska måla huset själva el inte. Tydligen så leveraras huset färdigmålat om man väljer det, MEN man ska ändå måla huset ett varv till inom 1 år!?!! Då känns det som man lika väl kan grundmåla & sen måla två varv själv på en gång & spara lite pengar där som kan läggas på nått annat, för det är vad som skiljer.

Just nu längtar vi grymt mkt efter vårt hus. Att slippa lägenheten & det lilla köket, slippa lyhördheten osv. Ska bli helt underbart att flytta till huset även om det kommer va sjukt mkt som ska göras som vi säkert inte ens tänkt en tanke på! Men att bara få större, sitt eget, en kamin, en trappöppning & en gräsmatta.. helt underbart!!

Vi håller även på att leta efter en bil nu. Kan ju va bra att ha då man ska bo en bit från stan. Men det är svårt, just nu kikar vi på FORD. Har haft hemma en Focus & en Mondeo.. Barnvagnen & hundbur måste rymmas i skuffen (läs bagageutrymmet ni som inte är från norrland). Och detta gör att många bilmodeller inte är ett alternativ. Sen är prisklassen en annan sak som gallrar ytterligare. Kul att provköra är det iaf!

Sen när det gäller kommentarer på denna blogg så måste vi tyvärr neka publicering av många. Vi nämner inga namn, men vissa (Björn & Anders) har inte riktigt förstått att det är huset vi bloggar om & inte diverse sjuka åkommor av olika slag. Många skulle skratta åt dessa kommentarer, men sen finns det de som INTE skulle göra det. Därför publiceras de ej..


Handpenning betald och bygglov inlämnat!

Igår betalade vi in handpenningen på huset! *poff* så var vi 25000kr fattigare..

Idag var vi & pratade med handläggaren på Bygglov & han tyckte vår ritning såg helt ok ut, att det inte ska vara några konstigheter. Vi har ju följt de regler de har så om 5 veckor borde ett godkännande vara klart!

I veckan som kommer ska vi lämna in slutbeställningen på huset & då får vi även ett prel. leveransdatum!! Det ska bli spännande..Vi har ju siktat på april så vi håller tummarna!!

RSS 2.0