Strålande sol, blå himmel och ett helt underbart hus som byggs upp..

Så var det äntligen dags. Eftersom vi bägge är tidsoptimister blev vi lite sena till tomten.. men när vi kom dit hade de tur nog inte börjat resa huset! Bättre väderförhållanden kunde man i varje fall inte önskat sig. Det var strålande sol och blå himmel! Helt underbart vårväder. Vi hade med oss matsäck som vi fikade på garageplattan, perfekt sittplats! Vår säljare var där å kikade och till Hasses glädje hade han kaffe med sig, jag hade bara gjort varm choklad..

Det är helt otroligt hur snabbt huset var uppe. De gjorde första lyftet vid 7.30 och när vi åkte därifrån strax efter 13.30 stod huset på plats och taket var på, inte takpannorna förståss men resten. Många bilder blev tagna, här kommer några av dem. Se och njut!

 
 
 


På fredag är jag ledig så då kommer vi åka ut och kika för att se vad som hänt. Blir att ta med sig fika till byggarna så det orkar jobba på bra ;) Jag hoppas att taket ligger på plats då, för då ser det iaf ut som det hänt nått. Om de fixar och donar på insidan är inget vi kommer se ju. Om de drar el syns ju inte och just nu är det det synliga arbetet som vi vill dokumentera :D

Kvällen före husleveransen!!

Om ca 11 timmar påbörjas förhoppningsvis monteringen av vårt hus, VÅRT HUS! Det är ofattbart att dagen äntligen kommit. Än är vi inte riktigt i mål, vi längtar ännu mer tills huset är besiktigat och inflyttningsklart!

Vi besökte tomten i helgen för att ta lite bilder. Och nu har vi ordnat så vi kan lägga in dem oxå. Det är bara svårt att föreställa sig ett hus med en grönskande gräsmata, ett fint garage och en stor altan med gasolgrill. det sistnämnda mer viktigt för vissa. Hasse ska glace:a allt hälsar han ;)

Idag damp det ner en villa försäkring i brevlådan. Så huset är nu försäkrat från och med imorgon och 1 år framåt, betalt och klart. Tackar! Försäkringar är en djungel, men nu slipper vi fundera på detta första året, vilket känns bra! Ska bara komplettera den med lösöresegendom samt garaget, för det ingår inte i den vi får från Smålandsvillan.

Nu ska jag plocka fram kycklingfileérna, fixa sallad och dricka. Imorgon blir det picknick på grusvägen :)

Här kommer bilder på hur det ser ut nu. Nästa gång vi uppdatera är huset med på bild :D Det gillar vi!

I bakgrunden på sista bilden kan ni se ett Villa Nybro. Som vårt fast spegelvänt, utan färg på knutarna & sen så har vi ju spröjs.. Det är mer som skiljer åt, men inte från denna vinkel.

Det närmar sig!!

Idag har vi varit väldigt kreativa! Tapeterna är bestämda, men ej beställda. Vi åkte upp på Colorama och fick hjälp av en av deras säljare som var helt kanon! Vips så hade vi valt tapeter till alla rum. ALLA! Hittade en fondvägg som kommer bli SÅ fin! Lite asiatisk, blominspererad om jag ska försöka förklara det, men det är inte Magnolia blommor.

Basen kommer vara vit/ljus i huset, med fondvägg i matsalsdelen (eller vad vi nu ska kalla den) och i vardagsrummet. Till Ellas rum hittade vi två tapeter från Sandberg med en stad som motiv. Och hör och häpna, DEN ENA ÄR ROSA!! De som känner mig vet att rosa inte är min favoritfärg och fram tills dess att vår dotter inte yttrar sig om färgvalet så blir det inte så mkt av den om jag får välja.. Men den här var så fin!

Vi har även hittat en sänggavel och ett köksbord som vi vill ha på MIO. Ella hittade samtidigt en käpphäst som hon ville ha. Hon var så söt när hon skuttade runt där och lät som en häst, undrar vem (läs Hasse) hon lärt sig detta av..

I helgen har vi passat på att gå på en visning av ett Villa Nybro-hus som Smålandsvillan hade. Vi åkte dit enbart för att ta lite mått på bla fönster, några mått i badrummet och köket. De hade ett kakel i köket som vi föll för, undrar vart de köpt det?? Sen såg vi att de hittat en fläktkåpa som tydligen var så pass smal att de bra behövde ta ner ett av köksskåpen. Om vi hade valt Smålandsvillans alternativ hade vi mist 3 skåp om jag inte minns fel, så detta var ju super. Blir att spana på fläktkåpor senare även om vi kör på standardmodellen ett tag, tror vi överlever!

Imorgon är det exakt 1 vecka kvar till vårt hus levereras. Spänningen stiger, hos vissa mer än andra. Eller det yttrar sig på olika sätt rättare sagt. Min käre sambo har börjat knapra Omeprazol för att överleva de sista veckorna i lägenheten! Vi har iaf kommit igång och packat nu och ikväll har vi även städat förrådet. Desto värre var att vi inte hittade så mkt vi kunde slänga. Det kan ju va bra att ha kvar..


 

RSS 2.0