En snabb uppdatering

Dags för en snabb uppdatering här.

Vi har väl halvt om halvt kommit i ordning. Men gardiner fattas fortfarnde och likaså duschväggen och kaklet i köket. Vi hoppas kunna fixa detta så fort som möjligt, men när bägge jobbar hletid och dessutom går om varandra rätt mkt på schemat hinner man itne riktigt lika mkt som man vill.. men vi trivs väldigt bra i huset.

På torsdag ska vi till banken och skriva om lånen från byggkreditiven. Känns skönt att det mesta börjar va betalt nu, nån ovantad räkning kommer väl dimpa ner.. men inget större vad vi vet. Ja grovplanering av tomten samt matjord och gräs blir väl en större summa, men i övrig tror jag vi gjort bort de nu.
 
Nu när värmen försvann utomhus, försvann även värmen inne!! Jag överdriver absolut itne när jag säger att det är KALLT här!! Vi brukar ju pika svärföräldrarna om att de har kallt i våra ögon, men de har ju rena tropikvärmen i deras hus jämfört med här! Vi har inte fått lära oss värmepumpen än, så vi vet inte riktigt hur vi ändrar grundtempen, men vi vred lite och tryckte på nån knapp enligt "instruktionsboken", så nu hoppas vi kunna vakna till en lagom temp imorgon.

Ett problem vi haft med huset är att det går säkringar hela tiden!! Nu har vi hittat problemet. Ena plankan vid groventren är svart pga att sladdarna som elektrikerna dragit dinglar helt skyddade mot väggen! Så nu när vädret slår om och det regnar osv så blir det ju kortslutning såklart! Vem lämnar det så, det är ju helt sjukt! De borde ju tejpat dem på nått sätt kan man ju tycka, men nope. Tackar grannarna, som hade samma problem när de flyttade in för nått år sen. Undrar om det är samma elektriker ;)

Ska försöka fota lite och lägga in bilder, nu har vi ju internet iaf. Så ni får se hur det tar sig här hemma..

Hej så länge!

Tapeter på plats och garagebygget påbörjat!!

Nu är allt färdigtapeptserat utom en snutt i hallen. Beräkningen av tapetåtgång var uppenbarligen inte korrekt.. Men det är inte mer än att vi får beställa en rulle till.

Har kört över massor med kartonger ikväll så jag kan packa upp lite imorgon när grabbarna är ute och bygger på garaget. Man tycker man torkat men så är det massor med damm ändå en stund senare, men vi lär väl få leva med byggdamm ett tag hur vi än gör! Känns så skönt att äntligen börja packa upp. Vi hoppas ju på att kunna sova där imorgon. Optimistiskt, ja kanske.. men vi håller tummarna! Kikade igenom lådorna i köket idag, vet inte alls hur jag ivll ha det. VAR ÄR SKAFFERIET??!! haha.. MAn är ju så van att ha ett skafferi, men i huset finns inget. Vi har ju ingbyggnadsugn och micro där skafferiet stått annars. Blir säkert att flytta om lite innan sakerna har hittat sin plats.

Idag påbörjade Hasse garagebygget tillsammans med Jim! Ska bli spännande att se garaget växa fram, har fotat lite. Det tog dock stopp i bygget när plintarnas fästen var bredare än plankorna, så det behövs 2 plankor per plint. Blir att åka och köpa några bräder imorgon så bygget kan fortsätta!

Bjuder på bilder på fonväggarna i sovrummen. Mer bilder från övriga huset kommer imorgon.

 


Lite bilder

Här kommer några bilder från insidan innan tapeterna kom på plats. Det var för mörkt för att fota igår kväll när lite tapeter kommit upp så det får vi göra idag när det är ljust. Blev riktigt bra!!

   

Inte de bästa bilderna men nu får ni ett hum om insidan. Sovrummen är inte med och inte heller groventrén. Där var det fullt med saker/garderober osv.

Spackling och snart tapetsering..

Spackling till förbannelse.. Men nu tror jag vi är klara och väggarna redo för tapeterna. Det hade varit SÅ mkt mindre jobb om Smålandvillan satt upp hela gipsplattor med det där "fallet" emellan istället för kapade gipsplattor om vartannat. Inte det lättaste att få snyggt när man inte är målare ;) Men nu hade vi turen att få hjälp av en så det ser riktigt fint ut :D Ska bli så spännande att få tapeterna på plats och se om vi valt rätt, vilket vi hoppas!

Sen blir det ut och leta en bra köks ö. Har varit inne på att köpa skåp från IKEA och bygga till som en köks-ö, får kika närmare på det.

De ringde från affären där vi beställt en duschhörna och sa att den kommit! Vitvarorna har inte kommit än, hoppas de kommer nu i början av veckan. Så vi har lite tid på oss att få allt installerat. Vi står ju och stampar och vill flytta in.. Huset känns iaf kanon! Vi är supernöjda med vårt val av både Smålandsvillan och just Villa Nybro!!

Har fotat i huset nu, men hann inte lägga upp bilderna innan jag åkte på jobbet. Bilder kommer imorgon!


Slutbesiktning

Jag har jobbat natt i natt och var lagomt trött när klockan närmade sig 8.30 imorse.. Då hade vi nämligen slutbesiktning på huset. Det gick bra, var bara några småsaker som ska åtgärdas innan imorgon då vi får nycklarna. Det var några bubblor på väggen i badrummet som ska fixas, nått handtag som blivit fel i köket, en list som var sned och nån liten grej till. Sen var huset fläckigt.. Runt fönster och knutarna som har en grå/beige färg syns det tydligt. Såg inge kul ut! Men annars var huset kanonfint! Entretrappen var lite "vinglig", men det skulle firman som gjort vår grund komma och åtgärda direkt. Besiktningmannen var väldigt nöjd och det känns bra.

I flyttkaoset har nu adaptern som vi laddade in bilder med blivit nerpackad, så än blir det inga bilder invändigt. Vi fotar så får vi lägga upp lite senare. I helgen blir det att spackla och tapetsera för fullt. Planen är att flytta in i början av nästa vecka. Tills dess har vi inkvarterat oss hos mina föräldrar. Helpension ;)

Känns så skönt att besiktningen gick bra!! hade varit lite jobbigt om det framkommit något större fel som gjort att vi inte kunnat flytta in på ett tag!

Nästa vecka påbörjas bygget av garaget. Vi har lejt in en kompis som ska hjälpa Hasse montera ihop garaget, tryggast så haha! Själv får jag väl stå för markservicen, se till att de har mat och fika så de orkar jobba. Håller tummarna för fint väder oxå, som under monteringsdagarna av huset :D

RSS 2.0