Slutbeställning & provköra bilar

I går var vi på Smålandsvillans kontor här uppe & gjorde slutbeställningen.. Det var ju inte bara 1 kryss som skulle göras, utan varenda detalj skulle gås igenom. Vi fick lämna en del, eftersom vår säljare inte var säker på hur/vad som skulle fyllas i exakt, utan skulle kolla upp det & så får vi fixa detta så fort som möjligt.. Vissa saker är ju rätt märkliga när det gäller val/tillval. Väljer man ett hus med en övervåning så kan man ju tycka, eller iaf tro, att trapp ska ingå, men det gör det inte.. Det må väl så va, men att man ska behöva välja till TRAPPÖPPNING om man väljer trapp är ju mycket märkligt!!

Nu står vi och velar hur vi ska göra ang. målning. Om vi ska måla huset själva el inte. Tydligen så leveraras huset färdigmålat om man väljer det, MEN man ska ändå måla huset ett varv till inom 1 år!?!! Då känns det som man lika väl kan grundmåla & sen måla två varv själv på en gång & spara lite pengar där som kan läggas på nått annat, för det är vad som skiljer.

Just nu längtar vi grymt mkt efter vårt hus. Att slippa lägenheten & det lilla köket, slippa lyhördheten osv. Ska bli helt underbart att flytta till huset även om det kommer va sjukt mkt som ska göras som vi säkert inte ens tänkt en tanke på! Men att bara få större, sitt eget, en kamin, en trappöppning & en gräsmatta.. helt underbart!!

Vi håller även på att leta efter en bil nu. Kan ju va bra att ha då man ska bo en bit från stan. Men det är svårt, just nu kikar vi på FORD. Har haft hemma en Focus & en Mondeo.. Barnvagnen & hundbur måste rymmas i skuffen (läs bagageutrymmet ni som inte är från norrland). Och detta gör att många bilmodeller inte är ett alternativ. Sen är prisklassen en annan sak som gallrar ytterligare. Kul att provköra är det iaf!

Sen när det gäller kommentarer på denna blogg så måste vi tyvärr neka publicering av många. Vi nämner inga namn, men vissa (Björn & Anders) har inte riktigt förstått att det är huset vi bloggar om & inte diverse sjuka åkommor av olika slag. Många skulle skratta åt dessa kommentarer, men sen finns det de som INTE skulle göra det. Därför publiceras de ej..


Kommentarer
Postat av: Kalle och Agneta i Väsby

Ber om ursäkt på Anders och Björns vägnar, det har tydligen inte hjälpt att vi hotat med avslöshet. Vi ser ändå fram mot att ta fram alla målarpenslar vi har så vi kan hjälpa till att få färg på huset.

2009-11-13 @ 08:42:50
Postat av: Carl Cardell

Sedär en blogg! kan omöjligt vara att Hasse bloggar =) det finns inte på kartan! :) kul att kunna följa processen att bygga ett hus! glöm inte att massa bilder :) och lycka till med bygglov och diverse andra saker som dyker upp. Hemvana nästa? eller är det Tärnaby!Kramar på er hela familjen!

2009-11-15 @ 14:31:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0